torstai 16. helmikuuta 2012

Joona Ruusuvuori, Ambulansseja taivaalla

Mainostanpa tässä bilehumun tohinassa hienon runoilijan hienoa esikoiskokoelmaa!

Kriittisestäkin tutun Joona Ruusuvuoren Ambulansseja taivaalla julkaistaan helmikuussa 2012. Vielä en ole ko. teosta käsiini saanut mutta sitä odotellessa nautin herran animaatiosta Nature Morte! Tästä ei homma paljoa parane!




Ambulansseja taivaalla on tällä hetkellä saatavissa ainakin Runokauppa Kattilasta.

http://www.runokauppa.net/

Ohessa myös kustantajan (Sanasato) sivuilta poimittu esittely:

Ambulansseja taivaalla


Kirjailija: Joona Ruusuvuori
Julkaisuvuosi: 2012
ISBN: ISBN 978-952-5804-30
Ovh: 19

Kategoria(t):Runous, Runous


Ambulansseja taivaalla on Joona Ruusuvuoren (s.1981) esikoisrunokokoelma. Ruusuvuori on matkustanut Nepalissa, Mongoliassa ja Kiinassa, hakenut Suomessa töitä kummituksena, esittänyt astraalietsivää ja päätynyt taidekouluun alastonmalliksi. Kaiken aikaa hän on kirjoittanut elämäänsä visionääriseksi runoksi, joka tunnustaa sukulaisekseen vanhan nukketeatterin valeluukut ja hyrrän polttavan taistelun pysähtymistä vastaan.

Ystävällisin terveisin,
Teemu Ikonen

Kirjalliset iltamat tiistaina 6.3.




Alumniyhdistyksen ensimmäiset kirjalliset iltamat järjestetään tiistaina 6.3. klo 19 Kriittisen korkeakoulun tiloissa osoitteessa Albertinkatu 27 a B 12. Jo traditioksi muodostuvaan tilaisuuteen on heti kättelyssä saatu esiintymään kaksi kivenkovaa runoilijaa, Anja Erämaja ja Silja Järventausta!

Tilaisuudessa runoilijat lausuvat runoja sekä vastailevat kuulijoiden kysymyksiin.

Tilaisuudessa ei ole tarjoilua, joten jos kaapinperukoilta löytyy vielä koskemattomia joulumakeisia tai muita herkkuja olet tervetullut tuomaan ne mukanasi!

Tervetuloa nauttimaan hienosta runoudesta sekä hyvästä seurasta!

ps. hienon runouden ohessa keskustelemme myös sekä kritiikkipajojen että kirjojen lukupiirin käynnistämisestä. Toivomme että paikalle saapuisi mahdollisimman moni tästä toiminnasta kiinnostunutta alumnia.

__________________________________________________



Anja Erämaja (s. 1963) on opiskellut TAIK:n valokuvataiteen laitoksella ja työskentelee nykyisin musiikin ja kirjallisuuden parissa. Erämaja esiintyy Laulavat kahvinkeittäjät -yhtyeessä. Erämajalta on ilmestynyt useita teoksia mm. Laulajan paperit, WSOY 2005, Hilu, Hippu ja Äiti Valtava, WSOY 2008 sekä ääniteos Kuuluuko tämä teille (yhdessä Petra Lampisen kanssa), WSOY 2010. Anja Erämaja palkittiin vuonna 2005 mm. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkuudella sekä Runeberg-palkintoehdokkuulla. Erämaja on Elävien runoilijoiden klubin jäsen.

Lähde: WSOY


Silja Järventausta (s. 1977) on syntynyt Seinäjoella ja asuu Helsingissä. Järventaustan esikoiskokoelma Patjalla meren yli (Teos) ilmestyi keväällä 2006 ja sai runsaasti kiitosta. Keväällä 2008 ilmestyi Järventaustan toinen runokokoelma Liputettu päivä (Teos), joka oli Tanssiva karhu -palkintoehdokas. Kolmas runokirja Hyvän Yön Puisto (Teos) on juuri ilmestynyt. Järventaustan runojen käännöksiä on julkaistu ruotsalaisessa OEI-ruotsalaislehdessä, italialaisessa antologiassa Il limite della neve sekä kanadalaisessa PRECIPICE-julkaisussa. 

Lähde: Teos

maanantai 6. helmikuuta 2012

Arvoisa kirjoittajakoulun alumni!

Tervetuloa Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakoulun alumniyhdistyksen internetsivulle. Sivulta löydät tietoa tulevista tapahtumista ja perustietoa yhdistyksestä.


Yhdistys

Kirjoittajakoulun alumniyhdistys perustettiin 30.1.2012. Nuoren yhdistyksen tulevaisuus on ruusuinen ja täynnä mahdollisuuksia. Mitä kaikkea voimmekaan yhdessä tehdä! Avoimia kysymyksiäkin on: Miten toiminta rakennetaan kestävälle pohjalle? Miten yhdistystä hallinnoidaan? Kuka on yhdistyksen jäsen? Näitä kysymyksiä pohtimaan on yhdistykselle nimitetty hallitus, jonka yksi tärkeimpiä tehtäviä on kuunnella herkällä korvalla sitä, mitä teillä, kirjoittajakoulun alumneilla, on sydämellä.


Kriittinen tila

Sekä Kriittinen tila -internetsivu että yhdistys ovat tuoreita tulokkaita. Jos sinulla on toiveita joko yhdistyksen toimintaa tai tätä sivua kohtaan, toivomme, että toisit ne rohkeasti tietoomme.

Kriittinen tila -sivu on perustettu tiedotuskanavaksi yhdistyksen hallituksen ja jäsenistön välille. Sivulla julkaistavat tiedotteet on mahdollista saada omaan sähköpostiin automaattisesti feedburnerilla (syötä sähköpostiosoitteesi otsikon "Ajankohtaista -palstan tiedotteet sähköpostiin" alle oikeassa reunassa) tai Atom-verkkosyötteellä. Feedburner lienee vaihtoehdoista käyttäjäystävällisempi. Muista seurata ohjelman antamia ohjeita, kunnes saat vahvistuksen siitä, että syöttö on aktiivinen.


Kriittinen korkeakoulu

Läheisestä yhteiselosta itse Kriittisen korkeakoulun kanssa voimme olla yhtä mieltä. Koulun johto on suhtautunut hyvin positiivisesti yhdistyksen perustamiseen. Myötämielisten välien ylläpitäminen on kaikkien etujen mukaista ja löydämme varmasti monta tapaa tehdä yhteistyötä.

Alumniyhdistys ei tässä vaiheessa suunnittele keräävänsä jäsenmaksua. Yhdistyksen jäsenyys on mahdollista pitää maksuttomana esimerkiksi siten, että hyödymme ilmaisista tiloista, joita Kriittinen korkeakoulu on tässä vaiheessa tarjonnut käyttöömme. Kriittinen korkeakoulu on myös tarjonnut alumniyhdistykselle mahdollisuutta kierrättää alumniyhdistyksen omaa mahdollista rahaliikennettä emoyhdistyksen tilien kautta.

Alumniyhdistyksen hallituksen viisi jäsentä ovat sitoutuneet liittymään Kriittinen korkeakoulu ry:n jäseneksi. Esitämme vetoomuksen, että myös mahdollisimman moni alumniyhdistyksen jäsen tekisi samoin. Yhdistyksen jäsenmaksu on vain 15 € vuodessa, mutta jäsenmaksuilla on merkittävä rooli Kriittinen korkeakoulu ry:n rahoituksessa.


Auta jäsenhankinnassa

Olemme onnistuneet tavoittamaan monia kirjoittajakoulun entisiä oppilaita, mutta moni on jäänyt katveeseen. Tämä johtuu pääasiassa vanhentuneista yhteystiedoista. Toivomme, että jokainen mainitsisi toiminnasta kriittisläisille tuttavilleen. Toivottavasti tulemme pikkuhiljaa tavoittaneeksi suurin piirtein kaikki koulua käyneet.


Toivotamme paljon onnea nuorelle yhdistyksellemme!

Talvisin mutta lämpöisin terveisin,

Alicia Perho, Teemu Ikonen, Pilvi Pääkkönen, Anja Hiidenheimo ja Anna Maria Mäki

lauantai 4. helmikuuta 2012

Kokousmuistio ma 30.1.2012

Alla Alicia Perhon laatima muistio yhdistyksen perustavasta kokouksesta ma 30.1.2012

***********************

Muistio

Paikka: Benen toimisto, Albertinkatu
Aika: ma 30.1.2012 klo 18 alkaen
Läsnäolijat:

Teemu Ikonen
Anja Hiidenheimo
Anna Maria Mäki
Pilvi Pääkkönen
Eeva-Liisa Haapaniemi
Mikko Tavast
Olli Lehtinen
Minna-Karoliina Heino
Jenni Linturi
Esa Nevala
Pia Pesonen
Irina Seppänen
Johanna Peltonen
Raija-Liisa Viirret
Kari Kanto
Petri Keto
Jani Sipari
Sanna Lahti
Seija Rouhiainen
Alicia Perho, kokouksen sihteeri




Alumniyhdistys:

Pohdittiin tarvetta yhdistyksen perustamiseen. Kriittinen Korkeakoulu on antanut meille luvan toimia heidän siipiensä suojissa, ja mahdollinen rahaliikenne voidaan hoitaa sitä kautta. Kriittinen Korkeakoulu antaa toimiston ja Benen tilat käyttöömme silloin kun ne ovat vapaina. Mikäli päädymme perustamaan yhdistyksen, he toivovat alumniyhdistyksen liittyvän heidän jäsenekseen. Alumnitoiminnasta tiedottaminen on joka tapauksessa meidän vastuulla.
Pohdittiin Kriittisen tilojen käyttöjä ja selvitetään, onko tila mahdollista saada käyttöön jonakin kiinteänä aikana esim. joka viikko tai kuukausi.
Päädyttiin siihen, että tällä hetkellä ei ole tarvetta perustaa yhdistystä. Toiminnalle on kuitenkin hyvä saada hallitus, joka on vastuussa toiminnasta. Hallitus voi jakaa henkilöille roolit (esim. pj, sihteeri), mikäli näkee sen tarpeelliseksi. Hallituksen jäseniksi valittiin Teemu Ikonen, Pilvi Pääkkönen, Anja Hiidenheimo, Anna Maria Mäki ja Alicia Perho.
Tehtiin periaatepäätös, että alumnitoimintaan saavat osallistua kaikki Kriittisen Korkeakoulun kirjoittajalinjalla opiskelleet ,riippumatta siitä, ovatko he ovat käyneet koulun ”kokonaan” vai jättäneet kesken.


Tiedotus:

Kriittisen Korkeakoulun Katsaus-lehden paperiversio lopetetaan ja siitä tehdään jatkossa vain sähköinen versio, päätoimittaja on Hermanni Yli-Tepsa. Lehdessä voitaisiin mainostaa alumnitoimintaa. Pohdittiin muita tiedotuskanavia, ja päätettiin perustaa blogi, jossa on keskustelumahdollisuus ja RSS-funktio (mahdollisuus saada ilmoitus sähköpostiin). Esille nousi myös mahdollisen suljetun keskustelupiirin perustaminen blogialustalle.
Perustetaan alumnitoiminnalle oma Facenook-ryhmä, tämä ei kuitenkaan saa olla ensisijainen tiedostuskanava.


Toiminnan tarkoitus:

Alumnitoiminnan tarkoituksena nähdään kirjoittajakollegoiden kanssa tapaaminen ja verkostointi. Ideioita erilaisista tapahtumista ja ryhmistä tuli paljon:
- Kriittisestä kirjailijaksi –illat. Katsottava, etteivät mene päällekkäin Prosak-klubin kanssa. Ensimmäiseen iltaan voisimme kutsua puhujaksi Leena Parkkisen, jolla on näkökulmaa sekä kirjailijan että kustannustoimittajan työhön. Anja Hiidenheimo tarkistaa Kriittisen tilojen saatavuuden, jonka jälkeen Anna Maria on yhteydessä Parkkiseen. Todettiin myös, että Kriittisellä on olemassa lista entisistä oppilaista, jotka ovat julkaisseet.
- Oma tekstipajatoiminta, jossa käsitellään yksi teksti per kokoontumiskerta. Kerätään nimilista halukkaista ensimmäisessä tapahtumassa.
- Vapaamuotoiset kirjalliset tapaamiset rauhallisessa tilassa, pääpaino sosiaalisessa kanssakäymisessä, nyyttärit
- Kesäkurssit, mieluiten teemalliset, onnistuisivat esim. Otava-opistossa, jolle tulossa tilat myös Helsinkiin ensi kesänä. Yhteyshenkilö Jenni Linturi. Kurssilla voisi olla alustuksia aiheesta, jonka jälkeen tekstipajatoimintaa.
- Oma antologia
- Teatteriin tai muuhun kulttuuritapahtumaan osallistuminen
- Kirjoitusharjoiteryhmät esim. Natalie Goldbergin hengessä.
- Lukupiiri (toimii jo Kriittisessä)
- Retkiä esim. Sastamalan kirjataloon, Vanhan kirjan päiville tai Sysmän kirjailijapäiville
- Tutustumisretki kustantamoon. Uudet kustantamot saattavat suhtautua positiivisimmin, esim. Into, Helsinkikirjat

Puhuttiin myös alumnitoiminnan ja Kriittisen Korkeakoulun tiiviistä yhteistyöstä. Koska saamme Kriittiseltä apua toimintaamme, voimme suositella Kriittisen jäsenyyttä alumnitoimintaan osallistuville. Voisimme kenties myös auttaa Kriittistä esim. yhden lehden kokoamisessa per vuosi.


Juhlat:

Juhlimme alumnitoiminnan käynnistymistä 21.4. klo 17 alkaen, paikkana Kansallisteatterin ylälämpiö. Paikan yhteyshenkilö on Pia Pesonen. Baari on auki klo 17-24. Paikasta voi ostaa keittopäivällisen hintaan 10 eur/hlö, jota myös suositellaan ostettavaksi, koska emme maksa vuokraa tilan käytöstä. Paikalla esiintyy Riina Katajavuoren bändi, lisäksi muu ohjelma on tervetullutta. Paikalla on tuolit 50-70:lle hengelle.

Juhlatoimikuntaan valittiin Johanna Peltonen, Jani Sipari ja Pilvi Pääkkönen. Lisäksi Teemu ilmoitti Piia Maunulan ja Satu Lahtosen juhlatoimikuntaan.